1 Mart 2015 Pazar

Yüz şekline göre saçları ayırma resimli anlatım ve örnek modeller

Yüz şekline göre saç modellei ... 

Bu yılın en çok kullanılan saç ayrımı ortadan… Bu moda özellikle ünlü bayanların başlattığı bir akımdır. Katıldıkları davetlerde, günlük yaşantılarında bu ayrım ile oldukça dikkat çekmektedirler. Peki ortadan ayrılan saç modeli kimlere yakışmaktadır?


Oval yüzler
Saç ayrımı aslında, yüzü ön plana çıkarmak için yapılan bir modeldir. Oval yüzler bu model için uygun hatlardır. Bu model, yüzü ön plana çıkararak daha güzel görünmenizi sağlamaktadır. Aslında oval yüzler her türlü ayrım için uygun hatlardır, bu sebeple çok fazla model uygulanabilen yüz tipidir.


 Uzun Yüzler
 Çeneye düşen saçlar çene kemiğinin daha uzun görünmesine sebep olur. Zaten keskin hatlara sahip olduğunuz için saçlarınızı geriye doğru kullanabilirsiniz. Bir taraftan ayırmanıza gerek kalmadan geriye doğru yatırarak saçlarınızı ve yüzünüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ortadan ayrılmış saçlardan kesinlikle uzak durmalısınız, ama saçlarınızda mutlaka ayrım kullanmak istiyorsanız saçlarınız dalgalı olmalıdır.


Yuvarlak Yüzler
Yuvarlak yüzlü bayanlar genelde yüzlerinin uzun görünmesini isterler. Bu sebeple yüzünüzün dengeli bir şekilde uzun görünmesi için en çok ortadan ayrım önerilmektedir. Yüzünüze düşen saçlar yanaklarınızı kapatır ve çenenizin ön plana çıkmasını sağlar. Ancak saçınız bir taraftan ayırmak istiyorsanız, diğer tarafı kulak arkası yaparak kullanmanız daha hoş gözükmesini sağlayacaktır.

Üçgen Yüzler
Bu yüz tipinin bayanlarda en rahatsız oldukları yer geniş ve çıkık alın bölgesidir. Bu bölgelerin gizlenmesini ister bayanlar. Bunu sağlamanın en kolay yolu ise, saçları tam soldanya da tam sağdan ayırmanızdır. Bu sayede saçların bir bölümü alın bölgesini kapatır ve daha ince görünmesini sağlar.


Dörtgen Yüzler
Her bayanın istediği seksi elmacık kemiklerin olduğu yüz tipidir. En çok su dalgasının yakıştığı bu yüz tipine elmacık kemiklerinin kapanmadığı ve gölgelenmediği modeller yakışmaktadır. Yüzünüze düşen saçları seviyorsanız elmacık kemiğinize dokunduktan sonra saçların kıvrılarak geriye doğru hareketlendiği modeller tercih edebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder