7 Nisan 2015 Salı

Cildinizi Güzelleştiren Besinler

Cildinizi Güzelleştiren Besinler

Kadınlar ciltlerine o kadar fazla önemveriyorlar ki haplar, kremler kullanıyor hatta ameliyat masalarına gözlerini kırpmadan yatıyorlar.

Cildinizi Güzelleştiren Besinler 


























Uzmanlar bunların kalıcı ve kesin çözüm oluşturmadığını, kalıcı çözümlerin yiyip içtiğimiz besinlerin getirdiğini söylüyorlar. Hangi besinin cilde iyi geldiğine bakarsak:

1. Domates: İçinde bulunan likopen sayesinde cildin genç kalmasını sağlayan besinler arasında gelmektedir. Bunun yanında kırmızı gıdalar karpuz, kan portakalı ve greyfurt da benzer özellikler taşımaktadır.

Domates

2. Zeytinyağı: Akdenizli kadınların ne kadar güzel oldukları tartışılacak gibi değildir. Bu güzellik tabi ki zeytinyağından gelmektedir. İçinde bulunan organik yağlar cildinize farklı bir dokunuş katıcaktır.
Zeytinyağı
3. Balık: Kaliteli protein yapısı sayesinde ve içinde bulunan omega-3 yağlarıyla cildinizi uzun yıllar boyu korumanızda yardımcı olacaktır.

Balık
 
4. Ispanak: İçinde bulunan C ve D vitaminleri sayesinde bir çok hastalığın önüne geçen ıspanak, aynı zamanda cildinizi korur. Pişirmeden, salata şeklinde tüketilen ıspanak daha fazla fayda sağlayacaktır.
Ispanak

5. Yeşil Çay: Tam bir kateşin deposu olan yeşil çayın cilde sağladığı yararlar mücize olarak nitelendirilebilir. Günlük hayatınızda kahve yerine yeşil çay etmenizde fayda var.
Yeşil Çay
 
6. Bal Kabağı: İçinde bulunan vitaminler tam bir kokteyl oluşturmuştur. Güzelleştiren besinler listemizde ilk sırada yer almaktır. Fakat; şekersiz tüketmenizde fayda var. Cİldiniz şekerden nefret eder.

Bal Kabağı


7. Yumurta: Olağan üstü protein, mineral ve vitamin kaynağı olan yumurta yağ da değil haşlayarak yenildiği zaman cildinizi korumanızda faydalı olucaktır.
Yumurta

 
8. Böğürtlen: Berry grubu yiyeceklerden olan böğürtlen cildinize harika bir koruma kalkanı oluşturacaktır.
bogurtlen
 
9.Elma: Özellikle yeşil elma içinde bulunan antioksidanlar sayesinde cildinizin arınmasına yardımcı olucak ve cildinizde hızlı bir yenilenme sağlayacaktır.

elma

10. Su: cildinizin günlük hayatta en çok ihtiyacı olan besinlerin başını şekiyor. Özellikle minarelleri yüksek olan sular cildi onarmasının yanında güzelleştiriyor.

su

 

0 yorum:

Yorum Gönder