27 Şubat 2015 Cuma

Boyun ve Gıdı Sarkmaları Nasıl Giderilir ?

Boyun ve Gıdı Sarkmaları Nasıl Giderilir?


Boyun Sarkmalarını azaltacak bazı egzersizler :

1- İZOMETRİK EGZERSİZLER:
(Dik olarak otururken veya ayakta yapılır)
A) Fleksiyorta direnç: Eller alna koyulur, baş öne doğru itilmeye çalışılırken ellerle engel olunmaya çalışılır, 10′ a kadar sayılır ve bırakılır. 3 defa tekrarlanır.
boyun uzatma

 

B) Ekstansiyona direnç:
Eller başın arkasına (enseye değil) koyulur ve baş arkaya doğru itilmeye çalışılırken ellerle engel olunmaya çalışılır. 10′ a kadar sayılır ve bırakılır. 3 defa tekrarlanır.
boy uzatma egzersiz
C) Yana eğilmeye direnç: Sağ el yüzün sağ tarafına koyulur ve baş sağa doğru itilmeye çalışılırken sağ elle engel olunmaya çalışılır, 10′ a kadar sayılır ve bırakılır. 3 defa tekrarlanır. Aynı hareket sol elle sola doğru tekrarlanır.
boyun, boy egzersizleri

D) Döndürmeye   direnç:
Sağ el başın sağ arka kısmına, sol el sol şakağa koyulur. Sağ omuzun üzerinden bakmaya gayret eder gibi elin direncine karşı baş sağa dönmeye zorlanır. Bu durumda 10′a kadar sayılır. Hareket el değiştirerek aksi yönde tekrarlanır.
boy egzersizleri

2- İZOTONİK EGZERSİZLER
A) Başınızı yavaşça sağa döndürün ve üç saniye böyle durun. Başınızı öne döndürün. Dinlenin. Aynı hareketi aksi yöne yapın. Dinlenin. Hepsini 5 defa tekrarlayın.
boyun egzersizleri

B) Aşırı zorlanmaya sebep olmadan, başınızı çeneniz göğsünüze değecek kadar öne eğmeye çalışın. Dinlenin. Başınızı yavaşça arkaya bükün. Dinlenin. 5 defa tekrarlayın
boyun egzersiz

C) Başınızı yavaşça kulağınız omuzunuza değecek kadar sağa eğmeye çalışın. Dinlenin. Yavaşça doğrultun. Aksi yöne tekrarlayın. Dinlenin. Hepsini 5 defa tekrarlayın.
boyun uzatma egzersizleri

D) Başınızı saat yönünde mümkün olduğu kadar geniş ve tam bir çember çizecek şekilde (yukarı, sola, aşağı, sağa) döndürün. Aynı hareketi saatin aksi yönüne yapın. Dinlenin. Hepsini 3 defa tekrarlayın.
boy egzersiz

Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Sağlıklı Yaşamın Anahtarı : Egzersiz 

 Sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bir hayatın sağlanmasında kişisel
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü bitirdikten sonra kariyer yaşamımın ilk yıllarında bir yandan çeşitli workshop vb. eğitimlerle güncel gelişimleri takip ederken bir yandan da fitnessvb.alanlarda eğitmenlik yaptım.Kısa bir süre sonra kendi salonumu kurdum ve 20 yıldır egzersiz,zayıflama ve estetik alanda danışmanlık vermekteyim. İlk yazımda doğru egzersiz yapmanın önemini ve faydalarını anlatacağım. Neden doğru egzersiz diyorum? Tecrübelerim gösteriyor ki,bir çok kişi egzersiz ile zayıflayabileceğini düşünerek,gereğinden fazla çalışmalar yaparak, vücuduna aşırı yükleniyor ve fayda yerine zarar görüyor.Egzersiz ile zayıflamak mümkün değildir.Zayıflamanın tek yolu diyetisyen veya doktor kontrolünde kişiye özel doğru bir beslenme planlaması yapılmasıdır.Egzersiz ise sağlıklı ve kaliteli yaşamak için gereklidir.Ancak diyet sürecinde doğru bir egzersiz planı yapmak ve uygulamak,estetik anlamda size belirli oranda destek ve moral verebilir.Buda kaslarınızın toparlanmasından kaynaklanan incelmedir,kilo kaybı değildir.
Kadınların egzersiz planlamasında;Kalp,dolaşım ve solunum sistemini koruyan ve güçlendiren,kardiovasküler çalışmalar (Yürüyüş,jogging,dans,aerobic,yüzme,bisiklet vb.),kas ve eklemleri güçlendiren pilates,powerplate,fitnessvb.çalışmalarolmalıdır.Kişininyaşı,sağlık durumu göz önüne alınarak hangi tip çalışmanın haftada kaç gün kaç saat olacağını uzman çalıştırıcınız belirleyebilir.
Sağlıklı olmanız dileğiyle..
bakımların,egzersizin,stresiazaltmanın,doğru beslenmenin faydaları hakkında bilgiler vereceğim sizlere…

Zayıflatan baharat karışımları

Zayıflatan baharat karışımları

Bazı baharatların zayıflamaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Dr. Ayça Kaya'nın baharat karışımlarıyla kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. 
Öğünlerinize baharatları ekleyerek, metabolizmanızı hızlandırabilir ve daha hızlı kilo verebilirsiniz. Daha önce "Zayıflatan ve tok tutan 8 baharat" başlıklı yazımda, baharatların faydalarını anlatmıştım. Baharatlarla hazırlayacağınız formülleriyse bu yazımda açıklıyorum.

Canınız tatlı istediğinde bir elmayı tarçın ile tatlandırın. Tarçın insülin seviyesini düzenler, şeker ihtiyacını azaltır.

Tok kalmak için ara öğünde bir avuç haşlanmış nohut üzerine kimyon ekleyin. Kimyon tokluk süresini uzatır, gazı alır.

Metabolizmanızı hızlandırmak için ayrana kekik suyu ekleyin. Kekik kan yağlarını azaltır, metabolizmayı güçlendirir.

Şişkinliği azaltmak için ananasın üzerine karanfil ekleyin. Ananasın içindeki bromelin enzimi, metabolizmayı çalıştırır, vücut ödemini azaltır. Karanfil ile birleştiğinde adet dönemi şişkinliğini ve tatlı ihtiyacını azaltır.

Tok tutan baharat karışımı
1 yemek kaşığı toz zencefil, 1 yemek kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı kırmızı biber, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı kimyonu karıştırın. İster sebze yemeğinizde ister et yemeklerinizde her zaman bu karışımı kullanabilirsiniz. Hem yemeğinize lezzet katar hem de tok kalma sürecine faydası olur.

Baharatları nasıl saklamalı?
Baharatları satın alırken ambalajlı ve az satın almak en doğrusu. Açıkta ve nemli ortamda tutulan baharatlar küflenebilir ve tazeliğini kaybeder. Satın alınan baharatlar ya cam bir saklama kabında ya da nem geçirmez poşetlerde saklanmalı. Mutfağın en serin yerinde, karanlıkta ve ocaktan uzakta tutmakta fayda var. Mümkünse buzdolabı kapağında saklanmalı. 

Zayıflatan ve tok tutan 8 baharat

Zayıflatan ve tok tutan 8 baharat

Yemeklerimize tat vermesi için kullandığımız baharatlar, zayıflamamıza ve daha uzun süre tokluk hissetmemize de yardımcı oluyor. Dr. Ayça Kaya Pudra.com okurları için zayıflatan ve tok tutan 8 baharatı yazdı.
Eski çağlarda buzdolabı olmadığı için yiyecekler çabuk bozuluyordu. Bozulan yiyeceklerin tadını gizlemek için bolca baharat kullanılıyordu. Günümüzde ise baharatlar daha çok yiyeceklerin lezzetini artırmak için tercih ediliyor. Dünyada en çok baharat kullanan ülke Hindistan, Türkiye'deyse Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde baharat kullanımı çok yaygın.

Baharatlar her ne kadar yiyeceklerin lezzetini artırmak veya yiyecekler üzerinde mikrop oluşumunu önlemek için kullanılsa da son yıllarda bazı araştırmalar zayıflamaya ve tok tutmaya yardımcı olduklarını gösterdi. Ülkemizde çok kullanılan bazı baharatların kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı. İşte diyet yapanların yemeklerinden eksik etmemesi gereken 8 baharat... 

Kimyon
Kimyon deyince bir çoğumuzun aklına kurubaklagiller gelir. Aslında haksız da sayılmayız çünkü kimyon
kurubaklagillerin sindirimi sırasında ortaya çıkan gazları yok etmek için birebir. Her tür kurubaklagil yemeğine çok yakışır. Tane kimyon, ısırgan ve anason birlikte demlenip çay olarak içildiğinde emziren annelerin hem süt salgılamasını arttırıyor hem de bebekte gaz oluşumunu önlüyor, ayrıca bebeğin daha rahat uyumasını sağlıyor.



 

Kırmızı Biber
Kırmızı biberin içindeki kapsaisin isimli maddenin, metabolizmayı hızlandırdığıı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığı biliniyor. Ayrıca kırmızı biberin boşaltım sistemine iyi geldiği ve bağırsak hareketlerini de hızlandırarak kabızlığa karşı iyi bir çözüm olduğu düşünülüyor, ancak aktif hemoroid sorunu olanların dikkatli olmasında fayda var.



Tarçın
Tatlıların baş tacı olan tarçın aynı zamanda vücudun şeker ihtiyacını azaltıyor. Özellikle şeker hastaları veya insülin direnci olanlar meyvelerin üzerine bir tatlı kaşığı eklendiğinde, metabolizmalarına olumlu etki yapıyor. Çubuk tarçın, ağız kokusuna birebir olan karanfille birlikte kaynatılıp içildiğinde şeker isteğini köreltiyor.
 
 Kekik
Çok güzel kokusu olan, et yemeklerinin vazgeçilmezi kekik için pek çok şey söylenebilir. Mideyi rahatlatıyor, gaz oluşumunu önlüyor. Özellikle kan kolesterolünü düşürücü etkisi bulunuyor. Ege bölgesinde daha çok yapılan kekik suyu, yemeklerden sonra bir kahve fincanı tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırıyor ve kan yağlarını azaltıyor.





Karanfil
Karanfili sade olarak çiğnemek ağız mukozasındaki yaraları iyileştirir ve ağız sağlığına katkıda bulunur. Ayrıca vücudun şeker ihtiyacını azaltır.




Zerdeçal
Zerdeçal, ağız içindeki sinir resöptörlerini etkileyerek metabolizmayı hızlandırmanın yanı sıra iştahı keser ve tatlı ihtiyacını azaltır. Bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sitemini düzenler. Kilo kontrolünde güvenle tüketilebilir.



Zencefil
Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizma ağrılarına iyi gelir ve eklem ağrılarını azaltır. Kanı incelttiği, hazım sistemini sakinleştirdiği, kolesterolü azalttığı ve yangısal süreçleri baskılayarak ömrü uzattığına inanılan zencefil, acımtrak tadının aksine en eski mide ve barsak dostu bitkilerden.


Karabiber
Karabiber uzun yıllardır ülkemizde çok tüketilen baharatların başında gelir. Karabiberin grip, soğuk algınlığı
gibi hastalıklarda vücut direncini arttırdığı biliniyor. Özellikle çorbaların içine bolca eklendiğinde vücutta rahatlama etkisi gösteriyor. Nane ile birlikte çay olarak içildiğinde boğazdaki lokal mikroplara tesir ediyor ve boğaz ağrısına gargara etkisi yapıyor.
Kilo vermek için bu baharatlarla hazırlayabileceğiniz "Zayıflatan baharat karışımlarını" öğrenmek için tıklayın.





Zencefil ve zerdeçal metabolizmayı hızlandırıyor

Zencefil ve zerdeçal metabolizmayı hızlandırıyor

Bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini düzenleyen zencefil ve zerdeçalın kilo vermede ve metabolizmayı hızlandırmada birçok faydası var. Dr. Ayça Kaya zerdeçal ve zencefilin sağlığımız için yararlarını anlatıyor.
http://pudrali.blogspot.com/search/label/saglikliyasam

Kilo kontrolüne ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan zerdeçal ve zencefilin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Zerdeçal ve zencefil, ağız içindeki sinir resöptörlerini etkileyerek metabolizmayı hızlandırıyor, iştahı kesiyor ve tatlı ihtiyacını azaltıyor; bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini düzenliyor. Dr. Ayça Kaya zerdeçal ve zenfecilin faydalarını anlattı.

Mucize baharat zerdeçal
Yapılan araştırmalar zerdeçalın beyin sağlığı ve yaşlanmaya bağlı bilişsel sağlık üzerinde etkili olduğunu ortaya çıkardı. Aynı zamanda iltihap giderici özelliği olan zerdeçal karaciğeri kuvvetlendirir, kansere karşı korur ve kalp hastalıklarını önler. Sarı mucize olarak da bilinen zerdeçalın içinde "kurkumin" maddesi bulunuyor. Kurkumin maddesinin iltihabi reaksiyonları azaltarak, ömrü uzattığı düşünülüyor. Toz olarak her yemeğe ve çorbaya eklenebilen zerdeçal baklagillere, etli yemeklere ve iç pilava çok yakışıyor. Zerdeçal aynı zamanda bal ve limon su ile tatlandırılarak çay gibi de içilebilir.

Doğal ilaç zencefil
Zencefilin faydaları ise saymakla bitmez. Zencefil aslında yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitki ama son yıllarda faydalarını keşfedip tüketmeye başladık. Zencefil soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizma ağrılarına iyi gelir ve eklem ağrılarını azaltır. Kanı incelttiği, hazım sistemini sakinleştirdiği, kolesterolü azalttığı ve ömrü uzattığına inanılan zencefil, acımtrak tadının aksine en eski mide ve bağırsak dostu bitkilerden biri. Zencefilin sert ve şekerli tadını tamamlamak için onu taze meyve dilimleri üzerine serperek veya soğuk yoğurt, dondurma gibi yiyeceklerle karıştırarak kullanabilirsiniz.

Vücuduma şifa olsun diyorsanız, zencefili bal ile karıştırarak buharda pişirilmiş havuç veya ızgara somon filelere ekleyebilirsiniz. Kurabiyelerinize, tatlılarınıza ve daha birçok yemeğinize zencefili doğrudan da ilave edebilirsiniz. Sayısız faydası bulunan bu bitkiyi düzenli tüketmek önemli. Ancak hamilelikte özellikle son aylarda kasılmaları artırabileceğinden tüketmemekte fayda var.

Üst solunum yolları enfeksiyonu, boğaz ağrısı ve geniz akıntısı için zencefil formülü
Taze naneyi kurutulmuş zencefil ile kaynatıp, içine karabiber, yarım limon ve az bal ekleyin. Zencefili toz olarak almaktansa tazesinin tüketilmesini öneriyorum. Yumru şekilleri olan bu bitkiden ince bir dilim kesip, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyerek sıcak suya veya çaya da ilave edebilirsiniz. Dilimleyerek sebze ile beraber yemek olarak da pişirebilirsiniz.

Zencefil ve zerdeçalın yanı sıra başka birçok baharat da kilo kontrolünde size yardımcı olabilir. Zayıflayan ve tok tutan 8 baharatı öğrenmek için tıklayın. Baharat karışımlarını yemeklerinize ekleyerek metabolizmanızı hızlandırmanız da mümkün. Zayıflatan baharat karışımlarını öğrenmek için tıklayın. 

Dekorasyon Çeşitleri

24 Şubat 2015 Salı

2015 Makyaj Modası Doğal Makyaj

2015 Makyaj Modası Doğal Makyaj



New York Fashion Week’te sıkça karşılaştığımız doğal makyaj, 2015 yılının favorileri arasında yer alıyor. ‘’Doğal makyaj nasıl yapılır?’’ diye soracak olursanız, cevabı çok basit! Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için öncelikle yüzünüze, ten renginize uygun olan krem ya da sıvı concealer (kapatıcı) kullanabilirsiniz. Önemli olan göz altı morluklarınızı, kızarıklıkları kapatmak ve cildinizi pürüzsüzleştirmek. Yüzünüze uygulayacağınız kapatıcı işlemleri bittikten sonra yüzünüzün rengini sabitlemek için yine ten renginizin bir ton koyusu olan pudra sürebilirsiniz. Son olarak rimel ve dudak rengindeki rujunuzu sürdüyseniz hazırsınız demektir. İşte şimdi 2015’in modası doğal makyaja kavuştunuz.

2015 Ruj modasi
2015 yılında rujlarda moda olan mor rengi, göz makyajında da moda oldu. Morun her tonunu kullanabileceğiniz makyajınızda, gözler ön plana çıkıyor. Her renkteki göz rengine rahatlıkla uygulayabileceğiniz lavanta, leylak ve puslu mor rengi yüzünüze farklı bir hava getirecek. Unutmayın! 2015 kış makyaj modasında, buğulu mor göz makyajı önemli bir rol oynuyor.

Dolce & Gabbana 2015 backstage görüntülerinde koyu renk dudaklar dikkat çekiyordu. 2015 kış makyaj modasını yakından takip eden modacılar, defilelerinde koyu renk rujları kullanamaya başladı.